Förbundets inspelningar

Arbetet med att digitalisera spelmansförbundets ljudinspelningar har gått igång igen efter sommarens alla andra sysslor. Rullbanden är i huvudsak avklarade och nu handlar det mest om ljudkassetter. Ett trettiotal har migrerats hittills i höst, men det återstår många. 100-150 är min gissning.

Det migrerade materialet finns i förbundets digitalarkiv, för närvarande 1,7 TB stort. Digitalarkivet är inte detsamma som hemsidan. På hemsidan finns bara några få exempel – jag har inte orkat med mer – men mediaförteckningen är uppdaterad och där finner du allt i en stor Excel-lista (11.000 rader lång). Detaljerna är dolda, läs den röda texten hur du får fram innehållet i enskilda band).

Hämta mediaförteckningen

Hör av dig om du vill lyssna på något särskilt. Vi hjälper till så mycket vi kan.

Madliene Eriksson skriver om Tyska klockorna och till henne har jag lagt ut SVAs intervju med Gustaf Wetter: Tiske Klocko, inspelning 179B Hämta

Arne Blomberg


Kommentarer

Förbundets inspelningar — 1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *