Veckans tips: Sörmlands dag på Skansen 1963

Förra veckans tips var tre unga men namnlösa spelmän från Hälsingland, Medelpad och Gnesta. Gnestaspelmannen var givetvis Christina Frohm. Hon bekräftade att presentatören var Thore Härdelin och medelpadingen var Lennart Eriksson.

Nu finns inspelning 76 i digitalarkivet. Sörmlands dag på Skansen 1963.
Ett gammaldags bröllop med ett riktigt brudpar som vigdes i Seglora kyrka, en fingerad bröllopsmåltid på Solidenscenen, kommenterad av Olof Weirulf samt en avslutande spelmansstämma ledd av Gustaf Wetter blev tillsammans en verkligt sörmländsk dag på Skansen. Strax före det avslutande allspelet kom fem unga spelmän – Christina Frohm, Mats Andersson, Thore Härdelin, Nils-Åke Karlsson och Arne Blomberg.
Lyssna (mp3, 7 MB)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *