Sotholmspolskan

Hej!
Jag har läst Sture Nilssons artiklar i Sörmlandslåten som du tipsade om och jag funderar på en sak i 1969 nr 2 där Ragnar Schelén kommenterar några av sina låtar. Han säger “Den olycksaliga Sotholmspolskan har dom förstört genom tryckfel, men det märkte jag inte förrän det var försent.” Vet du något om det, om man någonstans kan hitta rätt version? Jag har häftet “20 Folkmelodier komponerade av Riksspelmannen Ragnar Schelén” från 1949 med stämmor av Olof Andersson och jag har lärt mig låten därifrån. Jag minns att den kändes konstig i början så det skulle vara kul att veta om det kanske var tryckfelet jag slet med.
Hälsningar Kerstin (Lanbeck)
Trevligt med kommentarer från hemsidans besökare!
Jag har inte heller andra noter än Scheléns häfte, men en sökning i ljudarkivet blev en fullträff.
På en inspelning spelar Ragnar sin egen komposition Sotholmspolskan.
Sotholm???
Sotholms härad – det är Södertörn det – en del av landskapet Södermanland!
Arne B
Lyssna (2 min, mp3, 2 MB)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *